S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.
Ok

AKČNÍ NABÍDKA

Cena 2 681,60 Kč (108,74 EUR)
skladem
Cena 1 208,00 Kč (48,99 EUR)
skladem
Cena 272,00 Kč (11,03 EUR)
skladem

KONTAKT

Mgr. Ivo Blachut
Ratibořská 65/143
74705, Opava - Kateřinky
tel: +420 608 770 300
fax: +420 553 627 764
info@blachut.cz

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

Cena 295,00 Kč (11,96 EUR)
skladem
Cena 225,06 Kč (9,13 EUR)
skladem
Cena 220,00 Kč (8,92 EUR)
skladem

 

Informační oznámení dle zákona o EET:

 

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.


Úvod » Přírodní oleje na dřevo » Parafinový olej

Parafinový olej - minerální medicinální olej


Upozornění: Přírodní rostlinné oleje jsou po staletí používány jako tradiční suroviny a přísady pro formulaci různých směsí, napouštědel a nátěrů na ochranu dřeva a dřevěných výrobků. Vůči olejovým lazurám, nátěrům a barvám vytvářejí přírodní alternativu a doplněk. Zvýrazňují krásu a kresbu dřeva. Jsou určeny především pro profesionály v oboru povrchových úprav dřeva.

Parafinový (parafínový) olej medicinální (Parafinum /per/liquidum) je čirý olej, který se vyrábí frakční destilací ropy. Je složený především z alkanůa cyklických parafínů.

 

Medicinální olej (nebo také parafínový či minerální olej) se často používá v kosmetice jako jeden ze základních olejů. Je dobře zpracovatelný, spoluvytváří lehké emulze. Je přísadou v pleťových mlécích a krémech, v masážních a koupelových olejích. Nevstřebává se a neobsahuje výživné látky, ale pocitově je velmi příjemný (hebká pleť bez pocitu mastnoty). Nevyvolává žádné alergické reakce. Je stálý, neoxiduje a nežlukne.

 

Parafinový olej je používán i k nátěrům dřevěných výrobků a nábytku a k údržbě zahradního nábytku. Zvláště vhodný je k ošetření světlého dřeva, kde vynikne jeho kresba. Parafinový olej lze použít také k ošetření dřeva v saunách nebo jako přísada do olejových maleb.

Řadit podle 
Výrobce  

 

Cena 108,00 Kč (4,38 EUR)

skladem


 

Cena 424,00 Kč (17,19 EUR)

skladem


 

Cena 805,00 Kč (32,64 EUR)

skladem

ZmU3Z