S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.
Ok

Úvod » Přírodní oleje na dřevo » Parafinový olej » Parafinový olej medicinální 5lt


        

Parafinový olej medicinální 5lt

Parafinový olej - čirý olej, který se vyrábí frakční destilací ropy. Zvláště vhodný je k ošetření světlého dřeva, kde vynikne jeho kresba. Lze ho použít i k ošetření dřeva v saunách nebo jako přísada do olejových maleb.

skladem

 

Dostupnost: SKLADEM
Číslo produktu: OLE PAR 05000
Obsah: 5lt
Cena bez DPH : 424,00 Kč (17,19 EUR)
Cena s DPH (21 %):
513,04 Kč (20,80 EUR)

do košíku:
  ks  

Varianty tohoto produktu:

Obrázek:
Číslo produktu / Název zboží:
Skladem:
Cena:
Parafinový olej medicinální 1lt
OLE PAR 01000
Parafinový olej medicinální 1lt
skladem
Cena 108,00 Kč (4,38 EUR)
Parafinový olej medicinální 10lt
OLE PAR 10000
Parafinový olej medicinální 10lt
skladem
Cena 805,00 Kč (32,64 EUR)

Upozornění: Přírodní rostlinné oleje jsou po staletí používány jako tradiční suroviny a přísady pro formulaci různých směsí, napouštědel a nátěrů na ochranu dřeva a dřevěných výrobků. Vůči olejovým lazurám, nátěrům a barvám vytvářejí přírodní alternativu a doplněk. Zvýrazňují krásu a kresbu dřeva. Jsou určeny především pro profesionály v oboru povrchových úprav dřeva.

Parafinový olej medicinální (Parafinum /per/liquidum) je čirý olej, který se vyrábí frakční destilací ropy. Je složený především z alkanůa cyklických parafínů.

 

Medicinální olej (nebo také parafínový či minerální olej) se často používá v kosmetice jako jeden ze základních olejů. Je dobře zpracovatelný, spoluvytváří lehké emulze. Je přísadou v pleťových mlécích a krémech, v masážních a koupelových olejích. Nevstřebává se a neobsahuje výživné látky, ale pocitově je velmi příjemný (hebká pleť bez pocitu mastnoty). Nevyvolává žádné alergické reakce. Je stálý, neoxiduje a nežlukne.

 

Parafinový olej je používán i k nátěrům dřevěných výrobků a nábytku a k údržbě zahradního nábytku. Zvláště vhodný je k ošetření světlého dřeva, kde vynikne jeho kresba. Parafinový olej lze použít také k ošetření dřeva v saunách nebo jako přísada do olejových maleb.

 

Specifická hmotnost: 850 g/l

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

NmNlYmI