S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

Úvod » Přírodní vosky na dřevo » Včelí vosk bělený » Včelí vosk bělený 150g


        

Včelí vosk bělený 150g

Včelí vosk bělený (Bee wax) ve formě peciček. Vhodný pro použití ve směsi se lněným nebo světlicovým olejem při ošetření dřevěných povrchů v interiérech.

Novinka

skladem

 

Dostupnost: SKLADEM
Číslo produktu: VOS VCE B 00150
Hmotnost: 150g
Cena bez DPH : 75,00 Kč (2,87 EUR)
Cena s DPH (21 %):
90,75 Kč (3,47 EUR)

do košíku:
  ks  

Varianty tohoto produktu:

Obrázek:
Číslo produktu / Název zboží:
Skladem:
Cena:
Včelí vosk bělený 300g
VOS VCE B 00300
Včelí vosk bělený 300g
skladem
Cena 125,00 Kč (4,78 EUR)
Včelí vosk bělený 500g
VOS VCE B 00500
Včelí vosk bělený 500g
skladem
Cena 180,00 Kč (6,88 EUR)
Včelí vosk bělený 1kg
VOS VCE B 01000
Včelí vosk bělený 1kg
skladem
Cena 250,00 Kč (9,55 EUR)
Včelí vosk bělený 5kg
VOS VCE B 05000
Včelí vosk bělený 5kg
skladem
Cena 950,00 Kč (36,29 EUR)
Včelí vosk bělený 25kg
VOS VCE B 25000
Včelí vosk bělený 25kg
skladem
Cena 4 500,00 Kč (171,92 EUR)

Včelí vosk je stejně jako všechny přírodní vosky bohatou směsí různých mastných kyselin s dlouhým řetězcem a jejich esterů. Je bohatý na vitamín „A“ a má antioxidační a antiseptické účinky. Včelí vosk má mimořádně široké spektrum využití. Používá se především v kosmetickém průmyslu (krémy, rtěnky, deodoranty, oční stíny, kondicionéry, depilační přípravky), v medicíně (Horsleyho vosk, potahování tablet), při ozdobném zpracování kovů, v potravinářství, k impregnaci textilií a obuvi, k výrobě svící a samozřejmě také k ošetřování dřeva a dřevěných výrobků – např. k výrobě leštěnek a past či jako součást voskových olejů a speciálních nátěrových laků.

 

Oblíbené je například použití včelího vosku ve směsi se lněným nebo světlicovým olejem při ošetření dřevěných povrchů v interiérech srubů a roubenek. Populární je také tzv. „anglický vosk“, tedy směs včelího vosku s karnaubským (případně i s kandelilovým voskem) a terpentýnem v poměru:

 

včelí vosk (2 objemové díly) + karnaubský vosk (1 díl) + terpentýn (6 dílů).

 

Včelí vosk je velmi tvárná a chemicky inertní látka (tzn., že nedochází k interakci mezi trávicím systémem člověka a voskem), která lze lehce hníst v ruce. Na omak není mastný a nelepí se ani při stisku mezi zuby. Na lomu vytváří charakteristický lasturovitý povrch.

 

Skupenství: pevná látka (pecičky)

Barva: bílá

Zápach: charakteristický

Bod tuhnutí: 61 – 65 °C

Smrštění vosku při tuhnutí: 8,11%

Bod vzplanutí: nad 180°C

Rozpustnost ve vodě: nerozpustný

Rozpustnost za studena: v chloroformu, acetonu, benzenu a pyridinu

Rozpustnost za tepla: v metanolu, etanolu, izoamylalkoholu a petroléteru

Hustota při 20°C: cca 0,96 g/cm3

Objemová hmotnost při 20°C: 0,6 kg/m3

Viskozita (při 100°C): < 20 mPa.s

Index lomu: 1,44

Dielektrická konstanta: 2,9 (vynikající izolant)

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Buy Now Isotretinoin Carorbide
Carorbide
08.02.2018 20:56
How To Buy Clobetasol Eczema Carorbide
Carorbide
31.01.2018 22:34
MWRhYj